«Feast» av Anissa Helou tar leseren med på en omfattende kulinarisk reise gjennom den islamske verden, og hedrer de mest ikoniske oppskriftene fra denne rike og mangfoldige tradisjonen. Hvert sted som har vært påvirket av islam, har utviklet en unik matkultur preget av smakfullhet og dufter, en forkjærlighet for urter og en dyktig bruk av krydder. Boken representerer et fantastisk eventyr gjennom tid og rom, og tar leseren fra Senegal til Indonesia via de arabiske, persiske, mughal- og nordafrikanske kulturene som har formet et utall retter. Reise begynner med brød og dets utallige variasjoner, fra pita og chapatti til tyrkiske boreks og libanesiske fatayer. Fra enkle korn og belgfrukter oppstår saktekokte biryanier, Saudi-Arabias nasjonalrett, lammedishen kabsa, og praktfulle, smykket risretter fra Iran og Pakistan. I tillegg til oppskrifter på hele lam eller kamelhump, finner man tradisjonelle dips, friske salater og syrlige sylteagurker. Avslutningsvis byr boken også på søte herligheter som vil glede enhver dessertelsker.