I boken 'Fermentation as Metaphor' tar Sandor Ellix Katz, en anerkjent autoritet innen fermentering og bestselgende forfatter,讀 et dypdykk inn i de dypere meningslagene av fermenteringsprosessen. Etter å ha lagt grunnlaget for forståelsen av fermentering med sin tidligere utgivelse, 'The Art of Fermentation', som har solgt over 500 000 eksemplarer og blitt en fanebærer innen moderne matlaging, utdyper Katz hvordan fermentering ikke bare er en kulinarisk teknikk, men også en metafor for livets mangfold og samfunnets dynamikk. Med refleksjoner om kunst, religion, kultur og musikk, engasjerer Katz leserne på en måte som strekker seg langt utover matlaging, og gjør boken til en kilde for alle, enten man er en ivrig matelsker eller bare nysgjerrig på livets mange sammenhenger. Boken har blitt anerkjent av flere publikasjoner, inkludert 'Los Angeles Times' og 'Saveur Magazine', og er et must-read for alle som ønsker å forstå de kulturelle og personlige dimensjonene av fermenteringskunst.