The Art and Science of Foodpairing: 10,000 Flavour Matches That Will Transform the Way You Eat
Produktbeskrivelse
Oppdag en ny verden av smak med 'The Art and Science of Foodpairing', hvor du får tilgang til 10 000 smaksmatchinger som vil forandre måten du spiser på. Men hva er egentlig foodpairing? Det handler ikke om den kjente og trivielle kombinasjonen av vin og mat, eller til og med ulike matretter sammen. Foodpairing tar sikte på å skape de mest skjønne kulinariske opplevelsene mulig. Forskning viser at når vi smaker på en matvare, opplever vi hele 80 prosent av smaken gjennom nesen, takket være de aromatiske molekylene i maten, mens bare 20 prosent skjer på tungen. Dette underbygger betydningen av å forstå de aromatiske, molekylære egenskapene til matvarer for å kunne matche dem på en vellykket måte. I lang tid har vi ubevisst kombinert aromatiske molekyler basert på instinkt, kulturell historie, tradisjon og tilfeldigheter. Noen av disse kombinasjonene er logiske og fungerer godt, mens andre kan virke merkelig, som balsamicoeddik på jordbær – men den er likevel uimotståelig. Det viser seg at de fungerer fordi de deler felles aromatiske molekyler. Med denne nye kunnskapen har vi oppdaget tidligere ukjente kombinasjoner, som sjokolade med… Denne boken vil åpne for en ny forståelse av hvilke smakskombinasjoner som virkelig kan heve dine måltider til nye høyder.