I en tid der vi bombarderes med mangfoldige råd fra eksperter om kosthold og matvaner, stiller Michael Pollan spørsmålet: Hva kan vi egentlig stole på? Han reduserer det hele til syv enkle ord: Spis mat. Ikke for mye. Mest grønt. På bakgrunn av denne prinsippet tilbyr boken 64 korte og lettforståelige retningslinjer for en sunnere livsstil. Disse rådene er destillert fra vitenskapelige fakta, sunn fornuft og tidløse visdom fra bestemødre over hele verden. Resultatet er en lettlest, underholdende og informativ guid til sunn mat. Ved å følge Pollans enkle råd kan du ikke bare nyte maten mer, men også bidra til et lengre og mer smakfullt liv. Michael Pollan er ikke bare journalist, men også professor i journalistikk ved University of California i Berkeley, og han har skrevet flere innflytelsesrike bøker om mat og kosthold. Hans kloke artikler har vært publisert i The New York Times Magazine i mange år. Boken har et forord av Yngve Ekern, anerkjent matkommentator og journalist i Aftenposten.