Mat er en grunnleggende nødvendighet for vår overlevelse, og hele førti prosent av verdens befolkning er avhengig av landbruk for sin livsgrunnlag. Likevel er kontrollen over maten konsentrert hos et begrenset antall aktører. De seneste tiårene har uro i verdens matøkonomi avdekket flere sårbarheter og motsetninger i måten vi organiserer denne essensielle sektoren på. Både underernæring og overernæring rammer en betydelig del av menneskeheten. Forsøk på å øke produksjonen gjennom utbredelsen av en industriell landbrukmodell har ført til alvorlige økologiske konsekvenser. Den fullt reviderte og utvidede tredje utgaven av denne populære boken undersøker hvordan fremveksten av industrielt landbruk, selskapskontroll, urettferdige handelsregler innen landbruket, og finansialiseringen av mat har gitt mektige aktører mulighet til å utøve betydelig innflytelse over praksisene som dominerer verdens matøkonomi, noe som medfører skjevfordelte konsekvenser for både mennesker og planeten.