I boken "Food" undersøker John Coveney matens rolle i sammenheng med identitet, politikk, industri, regulering, miljø, rettferdighet og gastronomi. Han gir en grundig analyse av hvordan mat bidrar til vår forståelse av hva det vil si å være menneske. Matens sentrale plass i livet, samt dens betydning som livskilde, kan ikke undervurderes. Som en kilde til biologiske substrater, personlig nytelse og politisk makt, representerer maten et varig krav i menneskets biologiske, sosiale og kulturelle eksistens. De siste årene har interessen for mat økt betydelig på tvers av akademiske, offentlige og populære arenaer, drevet frem av medienes stadig mergående fokus på matens innvirkning på kroppsstørrelse, samt matlaging som et massetilbud for TV-publikummet. Gjennom mat skaper vi våre sosiale identiteter, familier og samfunn. Coveney tar imidlertid også opp spenningsforholdene som oppstår fra industrialiseringen av mat, miljøet og den urettferdige fordelingen av næringsmidler. Han vurderer hvordan matindustrier, som de fleste av oss er avhengige av, også har påvirket samfunnet.