Når begynte vi å servere måltider til faste tider? Hvordan utviklet bruken av individuelle tallerkener og bestikk seg? Hva ligger bak begrepet 'matkunst', og hvordan vurderer vi mat basert på tilberedning, konsumtilgjengelighet og gastronomisk kvalitet? 'Food: A Culinary History' tar deg med på en fascinerende reise gjennom kulinarisk utvikling og spisevaner fra førhistorisk tid til moderne tid. Boken gir overraskende innsikt i våre sosiale og landbruksmessige praksiser, religiøse overbevisninger og ureflekterte vaner knyttet til mat. Den avkrefter myter som fortellingen om at Marco Polo bragte pasta fra Kina til Europa, samt at den opprinnelige oppskriften på sjokolade inneholdt chili i stedet for sukker. I sitt grundige historiske arbeid avdekker teksten også de dietetiske reglene til de gamle hebreerne, de arabiske bidragene til europeisk matlaging, bordetiketten i middelalderen, og utviklingen av drikkestiler i tidlig Amerika. Avslutningsvis drøftes McDonaldisering av mat og den økende populariteten til hurtigmat.