Boken «Food Provisioning in Complex Societies» gir en dyptgående analyse av matforsyning i komplekse samfunn. Gjennom kreative kombinasjoner av etnohistorisk bevis, ikonografi og kontekstuell analyse av fauna-rester, avdekker verket nye innsikter i mekanismene bak matprovisjon. Bidragsyterne i boken bruker zooarkeologiske og historiske data fra globale tilfeller for å undersøke sentraliseringsmønstre, byråkratisk kontroll, ulikheter i tilgang og dynamikken mellom produksjon, distribusjon og konsum av mat i urbane samfunn. Ved å innta et globalt perspektiv, som omfatter både forhistoriske og historiske eksempler, reflekterer kapitlene i volumet noen av de beste praksisene innen zooarkeologi for komplekse samfunn. Ved å plassere fauna-bevis i en bredere antropologisk forklaringsramme og integrere arkeologiske kontekster, historiske tekster, ikonografi og etnohistoriske kilder, avdekker boken mange måter dyr er avgjørende bidragsytere til og medskapere av komplekse samfunn.