Boken 'Food Safety Management: A Practical Guide for the Food Industry, Second Edition' gir en grundig, integrert og praktisk fremgangsmåte for håndtering av matsikkerhet i hele produksjonskjeden. Mens mange bøker fokuserer på spesifikke aspekter av matsikkerhet, tilbyr denne boken en unik veiledning gjennom de ulike risikoene knyttet til hver del av produksjonsprosessen, og varsler om nødvendige tiltak for å redusere disse risikoene. Den oppdaterte utgaven inkluderer praktiske eksempler på hendelser og deres underliggende årsaker, og belyser fallgruvene innen matsikkerhetshåndtering, samtidig som den gir verdifulle innblikk i forskjellige metoder for å unngå problemer. Hver seksjon tar for seg sitt emne med fokus på relevans og anvendelse til matsikkerhet og, der det er relevant, spoilasje. Boken dekker alle typer risikoer (f.eks. mikrobielle, kjemiske, fysiske) som er knyttet til hvert trinn i matkjeden, noe som gjør den til en ideell ressurs for fagfolk innen matindustrien.