Det finnes gode oppskrifter, og så finnes det fantastiske oppskrifter - og deretter er det genialopp skrifter. Geniale oppskrifter overrasker oss og får oss til å revurdere måten vi lager mat på. De kan involvere en uventet enkel teknikk, avlive et kjøkkenmyte, eller bruke en kjent ingrediens på en ny måte. Disse oppskriftene er overlevert av ikoner innen matverdenen og blir en del av deres arv. Når vi først har integrert dem i vårt eget repertoar, gir de oss en følelse av å være like geniale. I denne samlingen finner du 100 av de smarteste og mest bemerkelsesverdige oppskriftene. Det finnes ennå ikke en eneste kokebok som samler Marcella Hazans tomatsaus med løk og smør, Jim Laheys brød uten knaing, og Nigella Lawsons tette sjokoladekake - samt dusinvis av de mest omtalte, sprøe oppskriftene som faktisk fungerer. Inntil nå. Disse er det Food52s redaktør Kristin Miglore omtaler som geniale oppskrifter. De er overlevert fra kokebokforfattere, kokker og bloggere som har gjort dem legendariske, og disse feilfrie oppskriftene utfordrer de tradisjonelle matlagingstropene.