Det er vanskelig å forestille seg at humle en gang ble sett på som en marginal ingrediens i moderne øl, men den blomstrende håndverksølbølgen i Amerika har gjenopplivet industrienes entusiasme for humledominert øl. Historien om humle og bruken av den i ølbrygging er lang og fortsatt innhyllet i mystikk, men Stan Hieronymus har modig nøstet opp i de mange trådene, og gir troverdighet der det er nødvendig, samtidig som han avviser grunnløse påstander når det er på sin plass. Dette er bare ett eksempel på den grundige forskningen han har gjort gjennom historiebøker, forskningsartikler og førstehåndsintervjuer med nåværende eksperter og dyrkere. Denne omfattende, engasjerende beretningen om denne essensielle ølingrediensen er resultatet av Stans arbeid. Selv om humle i dag nyter en høy status blant håndverksbryggerne, er det mange som kanskje ikke er klar over reisen humlen tar for å komme til bryggeriet, pent presset i baller eller blokker og pellets. Stan skildrer et detaljert og til tider personlig portrett av humlens liv.