«The Book of Smørrebrød» utforsker utviklingen av Danmarks mest autentiske matrett gjennom tidene. Smørrebrød, kjent som den åpne smørbrødvarianten, har vært en del av dansk kultur siden vikingtiden. I slutten av 1800-tallet, under Danmarks første gastronomiske gullalder, fikk det internasjonal anerkjennelse. Boken gir deg et innblikk i den ekte historien bak denne unike danske delikatessen, som er en grunnpilar i dansk kosthold, da rugbrød har vært en av de viktigste matvarene i landet. Ordet smørrebrød er sammensatt av to deler: 'smør', som betyr 'smør', og 'brød', som betyr 'brød'. Inntil nylig var det vanlig for nesten alle dansker å spise rugbrød med smør og forskjellige pålegg til lunsj hver dag, enten som flate smørbrød pakket inn i papir og tatt med til arbeid eller skole, eller i den mer forseggjorte varianten kalt ‘højtbelagt’, som betyr høyt stablet med pålegg, og som man finner i restauranter og spesialbutikker som fokuserer på denne tradisjonelle retten.