I boken «Vejen til toppen» tar Ole Troelsø oss med på en fascinerende reise gjennom den spektakulære utviklingen av det danske gastronomiske landskapet. Forfatteren utforsker hvordan René Redzepi og Rasmus Kofoed, to av verdens mest anerkjente kokker, har hatt en betydelig innflytelse på gourmetverdenen med sine restauranter, Noma og Geranium. I 2021 ble begge restauranter kåret som henholdsvis nummer én og to på The World’s 50 Best Restaurants-listen, og begge har fått den høyeste anerkjennelsen med tre michelinstjerner. For 20 år siden var både kokkene og restaurantene ukjente, og Danmark var knapt anerkjent som en gastronomisk destinasjon. Troelsø gir oss innblikk i denne ekstraordinære transformasjonen gjennom utdrag fra tidligere publiserte tekster, artikler, anmeldelser, og bøker han har skrevet over de siste 18 årene. Videre inneholder boken over 100 imponerende fotografier som dokumenterer ikke bare kokkenes reise, men også utviklingen av restaurantene og de fantastiske rettene de har skapt. Med denne boken får leseren en nærgående forståelse av den kampen og dedikasjonen som har ført til utallige seire for René, Rasmus og deres fantastiske team på Noma og Geranium.