I "Rugbrød med surdej" dykker vi ned i kunsten å bake perfekt rugbrød med surdeig. Denne boken veileder deg i surdeigens mysterier, og oppfordrer deg til å tenke som en surdeig selv. Ved å forstå surdeigens adferd kan du bli en bedre baker og et lykkeligere menneske. Friskbakt rugbrød har en uimotståelig duft, som en balsamisk bris som vekker gode minner. Den sprø skorpen brytes med en delikat klang, ren som tonene fra en klarsynt musiker. Smaken av hjemmebakt surdeigsrugbrød er kompleks og dypt tilfredsstillende, og står i kontrast til de smakløse brødskivene fra supermarkedet. Når du først har opplevd gleden av å bake med surdeig, er det ingen vei tilbake. Boken gir deg ikke bare en oppskrift, men et dypdykk i matlagingens skjønnhet og ritualer, og viser deg at det er mulig å skrive en hel bok om den enkle, men likevel fantastiske oppskriften på rugbrød.