Vildplukket tar deg med på en oppdagelsesreise der vanlige turer kan transformeres til fascinerende jakter på naturlige matvarer og velsmakende, ville ingredienser. Spiselige planter kan finnes i en rekke miljøer, fra dype skoger til frodige enge og til og med i urbane strøk. Denne boken gir deg innsikt i omtrent 70 forskjellige planter, inkludert informasjon om hvor de kan bli funnet, deres distinkte kjennetegn, samt de beste metodene for plukking, tilberedning og konservering. Mens mange er kjent med å plukke kantareller, åpner Vildplukket dørene til et mye rikere utvalg av de verdifulle ressursene naturen har å tilby. Her finner du spesifikasjoner om urter, blomster, blader, sopp og røtter. De ville plantene har blitt en del av vårt kulinariske fokus de siste tiårene, særlig innenfor det som kalles det nye nordiske kjøkken. Planter som tidligere har vært ansett som ukrudt, har nå oppnådd anerkjennelse, og de tar sin plass i moderne matlaging med spennende smaker og unike egenskaper. Forfatteren Niki Sjölund, som har vokst opp i det naturskjønne sør-Lappland, har alltid hatt naturen som sin lekeplass. I sin karriere som kokk har han jobbet med ville planter på anerkjente restauranter som Ekstedt og Gro i Stockholm. Nikis lidenskap for naturens rene råvarer er tydelig gjennom hele verket.