FREE PRESS

Near a Thousand Tables: A History of Food

Near a Thousand Tables: A History of Food

Produktbeskrivelse

I 'Near a Thousand Tables' tar den anerkjente mathistorikeren Felipe Fernández-Armesto leserne med på en fascinerende reise gjennom maten som både kulturell og kulinarisk historie; et vindu mot menneskehetens utvikling. I denne 'appetittvekkende provoserende' boken, ifølge Los Angeles Times, utforsker han de åtte store revolusjonene innen verdens mathistorie. Han begynner med opprinnelsen til matlaging, en milepæl som skilte menneskene fra andre arter. Deretter ser han på ritualiseringen av måltider, som brakte magi og mening inn i folks forhold til det de spiste. Vi får innsikt i utviklingen av buskap og oppfinnelsen av jordbruk, kanskje de to mest betydningsfulle revolusjonene av alle. Boken tar også for seg veksten av ulikhet som førte til utviklingen av haute cuisine, samt den langdistansehandelen av mat som, alene, bidro til å bryte ned kulturelle barrierer. Fernández-Armesto diskuterer også de økologiske utvekslingene som revolusjonerte den globale distribusjonen av planter og husdyr, og til slutt industrialiseringen og globaliseringen av masseprodusert mat. Fra forhistorisk 'snigelhold' til dagens komplekse matsystemer, gir dette verket en dyptgående forståelse av matens rolle i vår historie.

Prishistorikk

Lavest
188 KR
Høyest
198 KR
Gjennomsnitt
193 KR
Median
192 KR

📩 Sett prisvarsel

Få beskjed når prisen når ønsket nivå.

Produktspesifikasjoner

Merke FREE PRESS
Navn Near a Thousand Tables: A History of Food
GTIN/EAN/ISBN 9780743227407
Kategorier Bøker