Gennaro's Cucina tar for seg 'cucina povera', matkulturen som opprinnelig var utviklet for å mette de fattige i Italia. Denne tilnærmingen har imidlertid blitt kjernen i mange av de italienske rettene vi elsker i dag. Boken byr på en enkel, men kraftfull filosofi: lage deilige, mettende måltider med rimelige og lett tilgjengelige ingredienser. Gennaro, som vokste opp i etterkrigstidens Italia med begrensede ressurser, lærte tidlig verdien av de ingrediensene han hadde tilgjengelig. Med en begrenset variasjon av råvarer måtte han og hans familie lære å utnytte det de hadde til det fulle. Denne boken fremhever kreative tilberedningsmetoder, som salting, tørking og curing, for å få mest mulig ut av de enkle ingrediensene. Gennaro tilbyr også nyttige tips for hva man kan gjøre med rester, slik at man kan maksimere bruken av 'cucina povera'-ånden og forvandle hverdagsingredienser til næringsrike måltider uten å gå på kompromiss med smaken. Med oppskrifter som spenner fra sicilianske kikertefritters til linse-supper og brød-salater, samt mer avanserte fylt grønnsaker, deilige ricotta dumplings for 'fattigmanns' kjøkkenet og enkle søte biscotti, vil denne boken revolutionere din handleliste og matlagingsrutine.