Geographies of Food and Power av Amy (University of Georgia USA) Trauger
Produktbeskrivelse
Boken 'Geographies of Food and Power' gir en grundig oversikt over produksjon og forbruk av mat, og er ideell for undervisning på undergraduate-nivå, både på mellomliggende og avansert nivå. Den tar en interseksjonell tilnærming til temaer som forskjell og makt, og gir et nytt perspektiv på vanlige emner innen matgeografi, med fokus på ulikhet, ujevn produksjon og arv etter kolonialisme. Boken trekker også frem steder og regioner som ofte blir oversett i tradisjonelle fortellinger, som Amerika i domesticeringen av planter. Temaene som behandles i læreboken inkluderer: beskrivelser og analyser av matsystemer, historiske utvikling av landbruket med vekt på ulike regioners roller, betydelige råvarer som kjøtt, korn og grønnsaker med bakgrunn i produksjonssteder, samt samtidsutfordringer i matsystemet, inkludert arbeidsforhold, katastrofer/konflikter og klimaendringer. I tillegg undersøker boken nye og fremvoksende trender innen mat og landbruk, som for eksempel lab-dyrket kjøtt.