Geographies of Food av Moya (University of Coventry UK) Kneafsey, Damian (University of Gloucestershire UK) Maye, Lewis (University of Hull UK) Hollow
Produktbeskrivelse
Hva er fremtiden for mat i lys av økende trusler fra klimaendringer, uttømming av naturressurser og økonomisk samt sosial ulikhet? Denne læreboken tar for seg denne viktige problemstillingen og undersøker de komplekse forholdene mellom mat, sted og rom. Den gir studenter en introduksjon til de moderne og fremtidige geografiene for mat, og belyser den kraftfulle rollen maten spiller i våre daglige liv. 'Geographies of Food' dykker ned i samtidige matutfordringer og kriser fra ulike vinkler, samt de mange løsningene som for øyeblikket foreslås. Med utgangspunkt i globale casestudier fra både Flertalls- og Mindretallsverdenen, analyserer boken de intrikate relasjonene mellom mennesker og prosesser på en rekke geografiske nivåer - fra forbrukernes kjøpsbeslutninger i britiske eller amerikanske supermarkeder, til matsikkerhet i Afrika sør for Sahara, og til høynivå politiske forhandlinger ved Verdens handelsorganisasjon, samt strategiene til store amerikanske og europeiske matprodusenter.