Boken 'God mat for kropp og helse' tilbyr en inngående utforskning av de mange aspektene som kreves for å oppnå vellykket ernæringsarbeid for personer med utviklingshemming. Den fremhever betydningen av en solid kompetanse innen ernæring og helse, diettbehandling, samt motivasjon og tilnærminger som systematisk arbeid. Videre omhandler boken de regler og lover som regulerer arbeidet med å fremme sunnhet blant denne sårbare gruppen. Med et eget kapittel dedikert til praktiske eksempler fra feltet, bidrar verket til å øke kvaliteten i ernæringsarbeidet for mennesker med utviklingshemming. Målgruppen for boken inkluderer vernepleierstudenter og fagpersoner som jobber direkte med individer som har utviklingshemming. Forfatternes bakgrunn styrker innholdet: Marianne Nordstrøm er klinisk ernæringsfysiolog med lang erfaring fra Frambu senter for sjeldne diagnoser og ved Oslo Universitetssykehus, hvor hun også har undervist om ernæringsutfordringer knyttet til sjeldne diagnoser. Svein Olav Kolset, professor i ernæring ved Universitetet i Oslo, tilføyer akademisk tyngde til verket. Sammen tilfører de dybde og innsikt som er avgjørende for å forstå hvordan man best mulig kan støtte personer med spesifikke helseutfordringer gjennom riktig kosthold.