Denne boken utforsker den potensielle sammenhengen mellom inntak av sterkt bearbeidede matvarer og nedgang i kognitiv funksjon. Den begynner med å etablere en forståelse av kognitiv funksjon, samt hvordan denne påvirkes på et fysiologisk nivå av ultra-bearbeidet mat, som kjennetegnes ved omfattende manipulering og tilsetning av konserveringsmidler, farger og andre kunstige ingredienser. For å gi en dypere innsikt i forholdet mellom ultra-bearbeidede matvarer og kognitiv nedgang, tar forfatterne for seg de historiske, økonomiske og politiske faktorene som har formet den moderne matindustrien. Boken er både engasjerende og informativ, og passer for alle som er interessert i forbindelsen mellom kosthold og hjernehelse. Den tilbyr et nyansert blikk på de potensielle farene ved ultra-bearbeidede matvarer og oppfordrer leserne til å være mer bevisste på sine kostholds- og livsstilsvalg. Avslutningsvis hjelper boken leserne med å forstå risikofaktorene for kognitiv nedgang og gir en oversikt over hvordan man kan navigere disse utfordringene.