Hvordan vi lever, påvirkes av hvordan vi spiser. Dette kommer tydelig frem i de mangfoldige tilnærmingene til matproduksjon, tilberedning og konsum rundt om i verden. Eksempler inkluderer hunter-gatherer-folkene Hadza i Tanzania, hvis bærekraftige livsstil er truet i en stadig mer befolket verden, til de vestlige samfunnene der mat ofte produseres i store, intensive foretak. I dag er mange av oss avhengige av et komplekst globalt matnettverk som omfatter produksjon, distribusjon, konsum og avfallshåndtering, et system som nå møter utenkelige utfordringer. Behovet for en dypere forståelse av hvordan vi mater oss selv har aldri vært mer presserende. I denne omfattende og definitive boken dykker filosof Julian Baggini dypt inn i de beste og dårligste matpraksisene i et bredt spekter av samfunn, både fortid og nåtid. Hans utforskning spenner fra banebrytende teknologier, som nye landbruksmåter, kultivert kjøtt, genmodifisert mat og astronautmat, til etikken og helsen knyttet til ultra-prosessert mat og akvakultur, i en grundig analyse av emballasjen og konsekvensene av disse praksisene.