Victor Arginzoniz har oppnådd verdensberømmelse som en grillgeni med restauranten Etxebarri, beliggende i landsbyen Axpe, en liten gårdssamfunn som ligger under fjellene, omtrent en times kjøretur sørøst for Bilbao. Da han kjøpte restaurantbygningen i sentrum av landsbyen for over 25 år siden, gjenoppbygget han og familien hele stedet selv. Han er selvutdannet og har kun arbeidet i sin egen kjøkken, hvor han har designet og konstruert sine berømte justerbare grillene. Med ingen annen referanse enn den eldste kulinariske teknikken i verden - ild - benytter han seg av redskaper han har utviklet selv, i tillegg til spesifikke tresorter og en besettelse for å finne de beste råvarene. Arginzoniz har revolusjonert måten folk griller kjøtt, fisk eller grønnsaker på. Alt tilberedes over grillen - til og med dessert - noe som gir en unik smak til hver rett. I 2010 ble Asador Etxebarri tildelt en Michelin-stjerne, og ble beskrevet som 'en ufordervet glede for elskere av enkel grilling'.