"French Country Cooking" er en klassisk kokebok utgitt for første gang for seksti år siden, i en tid da matrasjonering fortsatt var en realitet. I denne boken tar Elizabeth David leserne med inn i en verden av smaker og ingredienser som tidligere var ukjente for det britiske publikummet. På den tiden var mange britiske husholdninger vant til tradisjonell matlaging med kjøtt, to grønnsaker og en søt dampet dessert. David åpner med å klargjøre at de som virkelig ønsker å oppdage Frankrikes kulinariske rykte, må lete etter det i provinsene, ved innsjøene, i små bistroer ved havnen, og i dag også i de berømte 'café routiers', truckførerens restauranter. Her er den mest interessante maten i Frankrike å finne. Gjennom sine erfaringer med en fransk familie under studiene sine, bringer hun med seg verdifull førstegangskunnskap i denne korte, men konsise guiden til provinsiell fransk matlaging. Boken innledes med et kapittel om "Batterie de Cuisine", men det er samlingen av regionale oppskrifter som virkelig gjør denne boken til en skatt for alle matinteresserte.