Før sin død i 1992 begynte Elizabeth David, sammen med redaktøren sin, Jill Norman, arbeidet med en samling kalt 'The Best of'. Dessverre ble prosjektet lagt på is på grunn av Elizabeths helse. I 1996 ble imidlertid ideen gjenopptatt da kokker, forfattere og mange av Elizabeths venner ble invitert til å velge sine favorittartikler og oppskrifter fra hennes verk. Bidragsyterne, som inkluderer noen av de mest anerkjente matforfatterne som Simon Hopkinson, Alice Waters, Sally Clarke, Richard Olney, Paul Levy og Anne Willan, delte ikke bare oppskrifter, men også notater som forklarte valgene deres, anekdoter og minner om Elizabeth. 'South Wind Through the Kitchen' er et resultat av denne samlingen av anbefalinger, og inkluderer utdrag og oppskrifter fra alle Elizabeth Davids bøker, inkludert 'A Book of Mediterranean Food', 'French Country Cooking', 'Italian Food', 'Summer Cooking' og 'French Provincial'. Dette verket står som en hyllest til hennes bidrag til matkunsten og gir leserne en unik mulighet til å gjenoppdage hennes innflytelse gjennom de valgte verkene.