Spansk mat handler om å utnytte det beste av lokale råvarer. Dette kjøkkenet fremkaller mange assosiasjoner: venner som spiser og ler sammen, deilig vin, avslappende ferier, eller en mild bris under et fargerikt parasoll ved vannet. Mat fra Spania er først og fremst perfekt for deling. Geografi og klima har hatt stor innflytelse på både tilberedningsmetoder og tilgjengelige ingredienser, og disse særegenhetene er tydelige i rettene fra de ulike regionene. Den spanske matkulturen er også formet av en kompleks historie, der invasjoner og erobringer har påvirket tradisjoner og tilgjengeliggjort nye ingredienser. Gonzalo Baró fanger denne livsbeja-dende følelsen i sine oppskrifter, enten det er i tradisjonelle, ofte enkle og ærlige retter, eller i mer uvanlige og nyskapende versjoner. I boken tilbyr han oss et mangfold av herlig, fersk landmat i kapitler om Grunnleggende, Tapas, Pinchos, Forretter, Hovedretter, og Desserter. Her finner du side opp og side ned med fristende oppskrifter på alioli, romesco, gazpacho, ajo blanco, sopp med sherry, og mye mer.