Bli med på en herlig kulinarisk reise inn i den fantastiske verden av milanesisk matlaging, presentert gjennom en moderne linse, men samtidig med en sterk vekt på tradisjonelle innflytelser. Boken er delt inn i 13 kapitler, hvert dedikert til et spesifikt ingrediens eller rett. Hvert kapittel inneholder korte introduksjoner fylt med interessante og historiske detaljer, samt tips om hvordan man gjenkjenner kvalitet og sesongvariasjoner av de ulike produktene. Forfatterne deler uvurderlige råd med leserne, og inviterer dem til å reconsiderere vintergrønnsaker med fristende retter som kålruletter, blomkålkrem og bakte løk. I tillegg får vi en innføring i de mange kulinariske mulighetene ved bruk av innmat, gjennom tradisjonelle retter som milanesisk tarm. Nyt de deilige smakene av mørnet kjøtt tilberedt i vin og kraft, den raffinerte opplevelsen av gåsecassoeula, samt den tidløse tiltrekningen av milanesiske klassikere som ossobuco. For de som ønsker å dykke ned i tradisjonen samtidig som man holder et øye med de moderne teknikkene, er dette boken for deg.