Inspirert av sine reiser til noen av de mest avsidesliggende hjørnene av planeten, deler Padma Lakshmi de unike opprinnelsene og hemmelighetene bak sine nyeste oppskrifter på enkle, internasjonale retter. Hun gjør det enkelt å glede gjestene med både salte og søte retter som Keralan Crab Cakes, Friske Grønne Bønner med Linser og Kokos, Sprø Fritert Kylling, BBQ Koreanske Korte Ribber, og Sjokolade Amaretto Iskrem. Ved å introdusere en rekke fristende smaker og krydder, forvandles et vanlig kjøkken til et globalt kulinarisk opplevelsesrom. "Tangy Tart Hot & Sweet" fungerer både som en kokebok og et personlig fotoalbum fra Padmas liv, prydet med strålende fotografier og gripende personlige historier om hennes livslange forbindelse til mat og matlaging. Fra forretter til hovedretter, supper til desserter — "Tangy Tart Hot & Sweet" er perfekt for alle som ønsker at matlaging skal være både enkel, elegant og uforglemmelig.