Chae er ikke bare en kokebok, men en uunnværlig guide til koreansk langsom matlaging og fermentering, strukturert etter årstidene. Boken tar leseren gjennom vår, sommer, høst og vinter, der hver sesong utgjør sitt eget kapittel med om lag 15–20 oppskrifter og grunnleggende teknikker. Her presenteres tradisjonelle koreanske måter å lage mat på, med fokus på lokalt produserte råvarer. Den fremadstormende kokken Jung Eun Chae tilbereder alt fra bunnen av i sitt hjemmekjøkken på utsiden av Melbourne, Australia; fra tofu og gochujang til soyasaus og kimchi, samt makgeolli og doenjang. Oppskriftene og teknikkene, som er både nøyaktige og medisineringaktige og med minimalt avfall, er inspirert av Chaes mor, som kommer fra Sør-Jeolla-provinsen i Sør-Korea. Glem de vanlige koreanske kokebøkene med stekt kylling, grillmat og bibimbap. Chae er en radikal og helbredende reise inn i hjertet av et gammelt kjøkken.