Lanka Food er en omfattende guide til matlaging fra Sri Lanka, skrevet av den anerkjente kokken og restaurantøren O Tama Carey fra Sydney. Sri Lanka, en liten dråpeformet øy liggende ved kysten av Det indiske hav og rett under India, har en rik og variert matkultur. Navnet Lanka stammer fra sanskrit og betyr 'øy', mens det på tamil betyr 'det som glitrer'. Landet er fullt av kontraster, og det samme gjelder for den srilankiske maten, som er vanskelig å definere enkelt. Selv om rettene sakte men sikkert vinner anerkjennelse internasjonalt, er grunnlaget for srilankisk matlaging komplekst. Denne rikholdige kulinariske tradisjonen reflekterer en sammensmelting av ulike folkeslag, historie og smaker. O Tama Careys lidenskap for de uimotståelige srilankiske pannekake-liknende rettene kjent som hoppers, inspirerte henne til å profesjonelt lage mat fra sin barndom, sitt arv og hennes reiser. I boka Lanka Food deler hun sin omfattende kunnskap sammen med oppskrifter som forenkler tilberedningen av grønnsaksdominerte karrier og hoppers, og inviterer leserne til å utforske de unike smakene fra Sri Lanka.