Fra hjertet av de tradisjonelle hjemmene på Bali kommer "Paon", en kokebok som gir et autentisk innblikk i balinesisk mat og oppskrifter. Med mer enn 80 retter, supplert av essays og vakker fotografi som fanger livet, kulturen og maten på denne kjære øya, kaster balinesiske lokale Tjok Maya Kerthyasa og I Wayan Kresna Yasa lys over dybden og mangfoldet av balinesisk matkunst. Boken gir innsikt i mat og tilbedelse, hellig mat, samt prinsipper for null-avfall matlaging. Bli med på en reise gjennom risfelt, matkulturer, kystbyer og travle markeder fordelt på seks kapitler: Grunnprinsipper, Fra Feltene, Fra Landet, Fra Havet, Fra Pasar, og Sjeldne og Seremonielle Retter. Oppskrifter spenner fra omfattende seremonielle retter som Bebek Betutu (røkt and på Ubud-vis) til enkle retter med de mest grunnleggende ingredienser, som Be Panggang (grillet krydret fisk). "Paon" avdekker en stort sett ukjent historie om øya: hverdagsliv på Bali, moderne Bali og landbruket på Bali. Dette er en essensiell bok for både matelskere og de som ønsker å forstå den balinesiske kulturen.