Boken "Danube" er en magisk kulinarisk reise som tar deg med til de fascinerende østlige områdene langs Donauelven. Forfatteren og prisbelønte matkritiker Irina Georgescu inviterer deg til en gastronomisk oppdagelse med en samling av over 80 enkle og velsmakende oppskrifter. Mange av disse oppskriftene fokuserer på grønnsaker, bønner og belgfrukter uten kjøtt, og er et vitnesbyrd om den rike og varierte kulturen i Romania, Serbia og Bulgaria, spesielt i de grenseområdene som preges av Donau. Her finner du oppskrifter som Potetgryte med Filo-deig, Porsjonspai med purre og ris, Nudler med surkål og Slow-cooked bønner servert med ostehorn, samt pepperrotbrød og rispilaf. "Danube" gir deg også muligheten til å lage tradisjonelle kjøttretter for de som lengter etter de festlige smakene fra Øst-Europa, med enkle oppskrifter som vil ta deg rett inn i hjertet av tradisjonen.