Bethlehem er en hyllest til palestinsk mat og kultur, skapt av en av områdets mest dynamiske kokker. Den fransk-palestinske kokken Fadi Kattan tar leserne med på en reise gjennom de skjulte sidene av Bethlehem, hans hjemby, og fremkaller farger og dufter fra markedene og krydderbutikker. Han introduserer oss for de lokale bøndene og håndverkerne som han samarbeider med for å finne de beste råvarene, samtidig som han deler sin lidenskap for kulinarisk eksperimentering. Inspirert av disse matkunstnerne, som dyrker druer, maler hvete, lager olivenolje og viktigst av alt, viderefører generasjonsvis kunnskap om matlaging, gir Fadi Kattan oss et kjærlig portrett av disse menneskene. I tillegg til de personlige historiene hans, inkluderer boken flere oppskrifter – både gamle oppskrifter og de fra hans restauranter i Bethlehem og London. Lær hvordan du fyller vindrueløv med Nabulsi-ost, sakte steker lam krydret med fenugreek og kardemomme, ruller labaneh i nigellafrø, og lager Mouhalabieh, en melkepudding med smak av mastik og pistasjnøtter.