Den oppdaterte spesialutgaven av den klassiske og omfattende guiden til spiselige planter som vokser rundt oss, inneholder et nytt forord fra forfatteren og en fargeplate med identifikasjonsguider for de viktigste artene. Richard Mabeys klassiske guide til sanking, "Food for Free", ble først utgitt i 1972 og har vært i kontinuerlig trykk siden den gang. Dette verket er en helhetlig guide som hjelper leserne med å trygt identifisere de spiselige artene i naturen, og inneholder detaljerte feltidentifikasjonsnotater og oppskrifter. I denne storslåtte 50-årsjubileumsutgaven er Mabeys oppdaterte tekst supplert med en mengde praktisk informasjon om identifisering, innsamling, matlaging og tilberedning, samt historiske fakta og folketro. Informative illustrasjoner av nøkkelarter, utført av dyktige botaniske kunstnere, er inkludert i en fargeplate seksjon. Boken er vakkert skrevet og utgitt i et nytt, lettlest format, og vil inspirere oss til å bli mer selvforsynte og utnytte naturressursene rundt oss for å berike livene våre.