For første gang presenteres den berømte maten fra Louisiana i en kokebok skrevet av den anerkjente kokken Paul Prudhomme, som er verdenskjent. Den ekstraordinære Cajun- og Creole-maten fra Sør-Louisiana har røtter som går mer enn to hundre år tilbake, og i dag er denne regionens kjøkken det eneste virkelige vitaliserende og voksende mattradisjonen i Amerika. Paul Prudhomme har vært avgjørende for å bevare og utvide tradisjonen fra Louisiana, noe han arvet fra sin egen Cajun-bakgrunn. Hans fantastiske matglede har tiltrukket mennesker fra hele Amerika og verden til restauranten K-Paul's Louisiana Kitchen i New Orleans. For å sette ned oppskriftene for hjemmekokker, arbeidet han imidlertid ikke i restauranten. I et lite testkjøkken, utstyrt med en vanlig husholdningskomfyr og kjøkkenutstyr som er vanlig i hjemmet, gjenprøvde han hver oppskrift to og tre ganger for å oppnå nøyaktig de resultatene han ønsket. Selv om dette er logisk, var det en uvanlig tilnærming for en kokk å skrive en kokebok. Men Paul Prudhomme gjør dette med stor suksess.