Boken "Chefs, Drugs and Rock & Roll" tar leserne med på en fascinerende reise gjennom utviklingen av den amerikanske restaurantkokken på 1970- og 80-tallet. Forfatter Andrew Friedman gir et unikt, landsdekkende blikk på denne epoken, der vi får et innblikk i ikoniske steder som Chez Panisse og andre restauranter i Bay Area. Her viser han hvordan det politiske klimaet i Berkeley tiltrakk seg nye talenter til profesjonen. Videre utforsker vi det historisk undervurderte miljøet av kokker i Los Angeles, med unge stjerner som Wolfgang Puck, Susan Feniger, Mary Sue Milliken, og Nancy Silverton. Boken tar også for seg kulturelle sammenstøt mellom etablerte franske kokker i New York City og de amerikanske innovatørene bak restauranter som The Quilted Giraffe og The River Cafe. I tillegg møter vi unge kokker fra denne perioden, som Tom Colicchio og Emeril Lagasse, som senere skulle bli kjente navn i bransjen. Gjennom disse fortellingene blir leseren bedre kjent med de fagfolkene som formet en hel generasjon av matopplevelser og deres personlige og profesjonelle utfordringer.