Toppsjef og restauratør fra New York, Matthew Kenney, sammen med sin partner Sarma Melngailis, vurderte et тер anledning å åpne en marokkansk restaurant. Men en kveld ble de invitert til en rå mat-restaurant, noe som skulle endre livene deres for alltid. De valgte i stedet å åpne Pure Food and Wine, en restaurant dedikert til kreativ og smakfull rå mat, som siden har fått strålende kritikker. Retter som Zucchini og Green Zebra Tomat Lasagne, Golden Squash Pasta med Black Summer Truffles og Dark Chocolate Ganache Tart med Vanilje Krem har gitt rå mat en forførende ny appell. Beslutningen om å bli rå sjokkerte i starten disse to tidligere kjøttspiserne, men de oppdaget snart at forberedelse og inntak av rå mat gjorde både dem selv og gjestene deres i toppform. Melngailis merket forskjellen nesten umiddelbart – 'Lett, ren, naturlig og levende mat får deg til å føle deg lett, ren og mer levende. Og sexy.' Denne livsstilen har ikke bare endret måten de ser på mat og matlaging, men også hvordan de knytter seg til verden rundt seg.