I denne nyskapende og dypt personlige kokeboken deler bloggjøreren bak den prisbelønte ladyandpups.com hvordan hun laget mat for å navigere seg ut av en uholdbar livssituasjon. Med mer enn åtti deilige asiatisk-inspirerte retter, hentet inspirasjon fra flere deler av verden, tar Mandy Lee leserne med på en kulinarisk reise. Da hun flyttet fra New York til Beijing på grunn av sin manns arbeid, opplevde hun ikke det hun trodde ville være et eksotisk eventyr, men derimot en utfordring. Den kvelende politiske klimaet, byråkratiet og forurensningen i Kina førte til økende frustrasjon. For å unngå å miste forstanden startet hun en matblogg, LadyandPups.com, hvor hun uttrykte sin angst og delte sine matopplevelser. Matlagingen ble en ventil for henne, der hun kunne kanalisere sin energi og håndtere vanskelighetene i det nye livet. I sitt kjøkken blandet hun varme krydder og klissete sauser mens hun delte oppskrifter og refleksjoner om livet, mat og matlaging gjennom sine blogginlegg. Mandy Lee, som er født i Taiwan og oppvokst i Vancouver, fikk sin matopplæring i New York City og bor nå i Hongkong. Hennes unike bakgrunn og erfaringer gjenspeiles i de smakfulle rettene i denne boken.