Som instruktør ved en av verdens fremste kulinariske skoler, trodde James Briscione at han hadde full kontroll over kunsten å blande og kombinere ingredienser. Alt endret seg imidlertid da han begynte å samarbeide med IBM Watson. Gjennom arbeidet med denne superdatamaskinen for å omdanne store datamengder til velsmakende oppskrifter, innså Briscione at han, som mange andre kokker, i realiteten visste svært lite om hvorfor ulike matvarer smaker godt sammen. Denne oppdagelsen førte ham på en reise for å forstå de molekylære grunnlagene for smak, noe som til slutt resulterte i boken "The Flavor Matrix". Denne banebrytende guiden for ingrediensparring viser hvordan vitenskap kan åpne opp for uante muligheter for å kombinere mat i imponerende og nytenkende retter. Briscione destillerer kjemiske analyser av forskjellige ingredienser til lett forståelige infografikker, og presenterer oppsiktsvekkende oppskrifter han har utarbeidet med dem. Produktet av grundig forskning og bemerkelsesverdig kreativitet på kjøkkenet, er "The Flavor Matrix" et uunngåelig verktøy for både hjemmekokker og profesjonelle kokker: den eneste håndboken for smakskombinasjon som noen noen gang vil trenge.