Siden åpningen av restauranten Zahav i 2008 har kokk Michael Solomonov fått stor oppmerksomhet for sine unike tolkninger av moderne israelsk mat. Hans arbeid har fått anerkjennelse fra anerkjente publikasjoner som New York Times og Bon Appetit, som beskriver Zahav som en 'fullstendig og total åpenbaring', og Eater kaller det 'Zahav definerer israelsk matlaging i Amerika'. Boken Zahav presenterer mangfoldet i den israelske matkulturen, med særlig vekt på innflytelse fra Midtøsten, Nord-Afrika, Middelhavet og Øst-Europa. Solomonovs retter inkluderer småretter kjent som mezze, som den utrolig populære friterte blomkålen, en hummus så luftig at den satte Zahav på det kulinariske kartet, samt en rosa linse-suppe med lammekjøttboller som en kritiker en gang omtalte som 'Jerusalem i en skål'. Boken skildrer også en praktfull haug med persisk bryllupsris og en hel ristet lammeskulder med granateple og kikerter som er en fest i seg selv. Samtlige av Solomonovs retter er briljant tilpasset lokale og sesongbaserte ingredienser, og Zahav forteller en autoritativ og personlig historie om denne fascinerende mattradisjonen.