Norteña gir en autentisk smaksopplevelse fra det nordlige Mexico, der friske råvarer blomstrer i smak, farge og – viktigst av alt – historie. Mens mange kjenner til den mexicanske maten fra sentrum eller sør i landet, forteller Karla historien om de nordlige statene i Mexico. Her finner vi kystlinjer fylt med fersk sjømat, storfarmer som produserer kvalitetsråvarer, solmodne frukter og grønnsaker, samt familietreff rundt spisebordet. Oppskrifter inkluderer verdenskjente Baja fish tacos, «piggy» pintobønner, vegansk chorizo, krabbetostadas, samt sopes (maisbrød) serverte i en tomatsaus, alt akkompagnert av uimotståelige, krydrede salsaer, fersk queso og friske salater. For den tørste er det oppskrifter på forfriskende margaritas. Avslutningsvis serveres søte fristelser, som meksikansk flan og camotes (søtpoteter som blir kokt møre i en søt, krydret sirup). Boken inneholder også lengre beretninger som beskriver de ulike kulturarrangementene som spiller en stor rolle i matkulturen, som tamales estilo Sinaloa, som er pakket inn på spesielle måter.