Tex-Mex-mat er kjent og elsket av mange, men få vet hvor enkelt og velsmakende det er å lage denne typen mat fra bunnen av. I USA opplever vi nå en økende popularitet for ekte mexicansk mat, spesielt i form av mobile matsteder som taco-busser, drevet av unge restaurantgründere. Denne boken henter inspirasjon fra grenseområdene mellom USA og Mexico, hvor Tex-Mex-kulturen blomstrer. Texas er kjent for sin solide Tex-Mex-mat, som kombinerer elementer fra naboen i sør med innflytelser fra cowboykulturen; her finner man bønner, ostefylte enchiladas og røykt BBQ. New Mexico bidrar med sin rike, røykfylte og autentiske mexicanske matlaging, mens California gir oss 'fresh Mex', preget av sjømat og alltid fritt for halvfabrikata. Boken inneholder vakre bilder, enkle oppskrifter og underholdende historier fra Tex-Mex-verdenen, og inviterer leseren til å oppdage gleden ved å lage denne fantastiske maten hjemme.