Boken "Whisky Classified" av David Wishart er en uvurderlig guide for alle whiskyentusiaster, enten du er nybegynner eller en erfaren konnoisseur. Single malt whisky er den raskest voksende segmentet innen det blomstrende whiskymarkedet. Over halvparten av Skottlands whisky-destillerier er åpen for besøk, og i 2016 ble antall besøkende rekordhøyt med over 1,7 millioner. Denne boken har endret vår forståelse av single malt whisky, ved at Wishart forenkler det ofte forvirrende språket som brukes for å beskrive disse edle dråpene. Han presenterer en objektiv og lettfattelig guide til smak, basert på et system med smakprofiler som er lett å anvende. Wishart identifiserer tolv dimensjoner til aromaen og smaken av en single malt whisky: kropp, sødme, røyk, medisinpreget, tobakk, honning, krydret, vinaktig, nøttet, maltaktig, fruktig og blomstret. I denne fullt reviderte og oppdaterte utgaven har David Wishart inkludert alle nye produsenter av single malt whisky fra Storbritannia og Irland. Forfatteren har også oppdatert smakprofilene for hvert utvalgte malt for å reflektere den nyeste utviklingen i bransjen.