HARVARD UNIVERSITY PRESS

Distinction: A Social Critique of the Judgement of Taste

Distinction: A Social Critique of the Judgement of Taste

Produktbeskrivelse

I 'Distinction: A Social Critique of the Judgement of Taste' undersøker Pierre Bourdieu hvordan smak ikke bare er en personlig preferanse, men et refleksjon av sosiale strukturer og klasseforskjeller. Han argumenterer for at ingen vurdering av smak er uskyldig, og at vi alle har en tendens til å være snobbete på vår egen måte. Med et spesielt fokus på den franske bourgeoisiet, avdekker Bourdieu det intrikate nettverket av estetiske valg som former hverdagen til middelklassen i moderne Frankrike. Gjennom omfattende etnografiske studier og detaljerte undersøkelser, trer han inn i hvordan folks valg av klær, møbler, fritidsaktiviteter og middag menyer er utvilsomt preget av deres sosiale miljø og hierarkier. Bourdieu viser at disse estetiske valgene fungerer som distinksjoner, som står i kontrast til de valg man finner hos andre samfunnsklasser, og dermed belyser et uunngåelig sosialt snobberi i den borgerlige verden. Hans analyse gir en dypere forståelse av hvordan smak og estetikk ikke bare reflekterer individuelle preferanser, men også de komplekse sosiale maktene som styrer vårt liv.

Prishistorikk

Lavest
456 KR
Høyest
475 KR
Gjennomsnitt
466 KR
Median
466 KR

📩 Sett prisvarsel

Få beskjed når prisen når ønsket nivå.

Produktspesifikasjoner

Merke HARVARD UNIVERSITY PRESS
Navn Distinction: A Social Critique of the Judgement of Taste
GTIN/EAN/ISBN 9780674212770
Kategorier Bøker