"The World of Sugar" av Ulbe Bosma tar leseren med på en omfattende reise gjennom sukkerets 2 500-årige historie og avslører de menneskelige kostnadene som følger med. Boken utforsker sukkerets utvikling fra sine lite kjente opprinnelser som luksusvare i Asia, til den globale økologiske krisen og fedmeepidemien som preger moderne samfunn. I store deler av menneskehetens historie har raffinert sukker vært fraværende i kostholdet vårt, ettersom det ikke har noen nødvendig funksjon for vår overlevelse og produksjonen fra planter krever betydelig innsats og oppfinnsomhet. Granulert sukker ble først produsert i India rundt det 6. århundre f.Kr., men i nesten 2 500 år deretter forble sukker en marginal fødevare for de fleste mennesker. Så skjedde det noe, og sukker dukket opp overalt. Hvordan klarte sukker å bli en uunngåelig del av nesten all maten vi inntar, samtidig som det medførte sykdom og økologisk krise? "The World of Sugar" begynner med de tidligste bevisene på sukkerproduksjon og utforsker hvordan handelsmenn i middelalderens Europa bidro til å spre denne søte substansen. Bosma anvender sukkerkrystallet som et kraftfullt prismas som gir lys over viktige aspekter ved global historie og den verden vi lever i i dag.