I denne fengslende memoaren forteller Jacques Pépin, mannen som Julia Child omtalte som 'den beste kokken i Amerika', historien om sin reise fra en redd lærling i en krevende gammel verdenskjøkken til en Emmy-belønnet superstjerne som har lært millioner av amerikanere å lage mat og formet nasjonens smak. Vi får et innblikk i Jacques' liv som en hjemlengtende seksåring i krigsherjede Frankrike, der han jobbet på en gård i bytte mot mat, unngikk bomber og var vitne til hvordan tyske soldater tok faren hans, en motstandskjemper. Snart blir Jacques en del av det hektiske miljøet i sin mors kafé, hvor han viser seg å være en naturtalent. Han gjennomgår en bokstavelig talt brannprøve og arbeider seg oppover i det feodale systemet til Frankrikes mest berømte restaurant, før han til slutt blir personlig kokk for Charles de Gaulle, hvor han overvinner verdens forvandlinger fra den andre siden av kjøkkendøren. Da han kommer til Amerika, faller Jacques raskt inn i en liten gruppe ukjente matelskere.