«... når det kommer til å forstå sjelen av hva som gjør matlaging fra Midtøsten så deilig, er dette en av de beste skjulte skattene på markedet.» —Jessica Soffer, Saveur Magazine. Denne unike kokeboken fra Hippocrene er nå tilgjengelig i paperback for første gang og tar leseren med på en reise gjennom smakene fra det jødisk-irakiske kjøkken. Da jødene flyktet fra Irak til Israel, kunne de ikke ta med seg materielle eiendeler, men de tok med seg sin kultur og sitt rike kjøkken. Jødisk-irakisk matlaging er preget av innflytelser fra Mongolia, Tyrkia og India, noe som skaper en spesiell blanding som sjelden er blitt dokumentert. Rivka Goldman deler sine minner om et gammelt land, en kultur og kulinariske tradisjoner som hun har arvet fra sin mor, Nazima. Denne elegante kokeboken med personlige minner beskriver hvordan den unike samfunns- og politiske historien til det jødisk-irakiske folket har påvirket måten de tilbereder og nyter maten på, og tilbyr over 100 sunne familieretter, inkludert forfriskende salater og fyldige grønnsaker og kjøttretter.