“Rice & Curry: Sri Lankan Home Cooking” av S.H. Fernando tar leseren med på en uforglemmelig kulinarisk reise gjennom Sri Lanka, hvor kjerneelementet i et typisk måltid gjerne refereres til som 'ris og curry'. I denne boken avmystifiserer Fernando ingredienser, krydder og smaker og dokumenterer at det srilankiske kjøkkenet er et sunt alternativ. Med røtter i generasjoner av folkelige matlagingstradisjoner, deler han tidløse oppskrifter samt smarte tips og menyforslag for den moderne kokk. Boken inneholder mer enn 100 enkle og lettfattelige oppskrifter, en introduksjon til Sri Lankas historie, kultur og mattradisjoner, en detaljert reiseguide for besøkende, en omfattende krydderguide og fantastisk fargefotografi gjennom hele boken. Blant oppskriftene finner vi: *Ristet Krydderpulver, *Krydrede Linsefritter (Masala Vadai), *Kokosmelkgryte (Kiri Hodhi), *Hoppers (Appa), *Lammebiryani, *Leela's Chilaw Crab Curry (Kakuluwo Curry) og *Fiskekrydring med Sennep (Abba Kiri Malu). Denne boka er en fantastisk introduksjon til en rik kulinarisk tradisjon som det dessverre er altfor lite kjennskap til.