Vinner av Gourmand World Cookbook Award, "The Kerala Kitchen, Expanded Edition" av Lathika George, er mer enn bare en kokebok; det er en reise gjennom Keralas rike mattradisjoner og kultur. Med notater og gurkestain på sidene, kjærligheten til maten kan tydelig sees. Nå er det din tur til å oppdage denne unike blandingen av litteratur og gastronomi. Forbered krydderne, riv den ferske kokosnøtten, og la deg rive med. I denne utvidede utgaven finner du ikke bare nye oppskrifter, men også vakre fotografier som fanger essensen av Kerala – en frodig og tropisk delstat ved Malabar-kysten i Sør-India. I århundrer har sjøfarere og handelsmenn blitt trukket til Kerala av kryddernes lokkelse. Den hellige Thomas tok også denne krydderruten, omvendte flere brahminfamilier som senere blandet seg med syrere som hadde bosatt seg her. Slik ble den livlige syrisk-kristne samfunn i Kerala til. I dag tiltrekker de ayurvediske massasje-ferieområdene og båtturene i innsjøene både reisende og matelskere som ønsker å utforske dette unike kjøkkenet med sin dype kulinariske arv.