I "Eat Fat Get Thin" presenterer Dr. Mark Hyman et banebrytende kostholdsprogram basert på de nyeste vitenskapelige funnene. Boken avdekker viktigheten av fett for vekttap og generell helse. I flere tiår har vi blitt fortalt at fett vi spiser konverteres til fett i kroppen, noe som resulterer i vektøkning, hjerte- og karsykdommer, diabetes og dårlig helse. Til tross for et hav av lavfettprodukter, er vi klokker større og mer syke enn noensinne. Hva skjer egentlig? Kan det være at det mest fryktede næringsstoffet faktisk er det mest hjelpsomme? Dr. Hyman, skaperen av 'Pegan Plan', forklarer i sin bok hvordan en stadig voksende mengde forskning viser de enorme helse- og vekttapfordelene ved en høyt fettrik diett, inkludert egg, nøtter, oljer, avokado, kokosolje og andre deilige supermatvarer. Det viser seg at nøkkelen til å gå ned i vekt, øke energien og oppnå optimal velvære ligger i å spise mer fett, ikke mindre. Dr. Hyman avliver mange av de seiglivede mytene om fettfrykt og gir tydelige forklaringer som utfordrer vår oppfatning av kosthold og helse.